Pórovo-mrkvové závitky v schwarzwaldskej šunke

Slávka Cigáňová (Habrmanová) 0

Niekedy stačí ku dosiahnutiu skvelej chuti naozaj málo. Ani by ste neverili, ako pár plátkov naozaj dobrej sušenej šunky dokáže ochutiť celé jedlo. K tomu ešte samozrejme niečo zdravé v podobe póru a mrkvičky, ktoré určite ocenia aj vaše deti. A večera za pár eur pre celú rodinu je hotová.

Dávajte si však veľký pozor na dosálanie! Sušená šunka býva kvôli svojej špeciálnej technológii prípravy pomerne slaná, takže jedlo radšej zbytočne nedosálajte.

Pórovo-mrkvové závitky v schwarzwaldskej šunke

Potrebujeme:

  • K-Classic schwarzwaldskú šunku,
  • 1 stredne veľký pór,
  • 2 mrkvy,
  • K-Classic kyslú smotanu,
  • 2 vajcia,
  • K-Classic údený oštiepok,
  • štipku vegety,
  • soľ,
  • trochu oleja.

Postup:

Zeleninu zbytočne neprevárajte, takto sa z nej totižto stratí množstvo vitamínov. Do týchto závitkov stačí na jemné kolieska nakrájať pór a mrkvu nastrúhať na tenučké plátky.

Všetko len veľmi opatrne zasolíme a z oboch druhov zeleniny si urobíme malé kôpky, ktoré zabalíme do plátkov šunky.

Naukladáme ich na olejom potretý plech a zalejeme zmesou smotany s vyšľahanými vajcami a troškou vegety.

Na vrch nastrúhame údený oštiepok a dáme zapiecť na 200 stupňov Celzia na asi 20 až 30 minút, kým nie je povrch krásne zlatistý.    

Náš tip:

Môžete pokojne skúsiť aj iné druhy zeleniny, ktoré máte radi (napr. petržlen, paštrnák, stonkový zeler, červenú repu). Kombinácia póru a mrkvy je však overená klasika.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár