Zahrejte sa sýtou desiatovou polievkou, ktorú si obľúbia aj vaše deti

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Zamýšľate sa práve nad tým, čo dať svojmu dieťaťu v týchto sychravých a upršaných jesenných dňoch?

Bacily a baktérie na nás útočia z každej strany, nielen kvôli zmene počasia. Môže za to aj nástup detí do škôl a ich kontakt s kamarátmi, ktorí môžu byť potenciálnymi bacilonosičmi.

Overeným postupom starých mám je poriadna dávka vitamínov na tanieri, na ktorý nemusíte pridávať vôbec žiadne medikamenty. Najmä, ak deťom naservírujete zdravú polievku, vhodnú kľudne aj na desiatku. A vy budete môcť  byť spokojné, že ste urobili niečo pre ich zdravie.

Prinášame vám recept na polievku plnú vitamínov. Obsahuje kyslú kapustu a potrebné rastlinné bielkoviny v podobe strukovín, ktoré sú dôležité  pre zdravý vývoj dieťaťa.  

Sýta desiatová polievka, ktorá zahreje

Potrebujeme:

  • 300 g zemiakov,
  • konzervu  červených fazulí,
  • jednu  kyslú smotanu,
  • 500 g kyslej kapusty,
  • jednu stredne veľkú cibuľu,
  • 100 g údenej slaniny,
  • 50 g múky,
  • olej,
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku červenej mletej papriky, bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie, soľ

Postup: 

Začíname tak, že na troche oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Zalejeme vodou, pridáme kapustu, bobkový list, čierne a nové korenie a dusíme, kým nie je kapusta mäkká.

Tesne pred koncom pridáme do varu na kocky nakrájané zemiaky a na záver fazule z konzervy, pokojne aj so šťavou. Keď je jemne ružová, zapražíme ju cesnakom a červenou mletou paprikou.

Do tejto zmesi jemne vmiešame smotanu a spojíme s polievkou. Potom ešte chvíľu povaríme.

Náš tip:

Túto polievku môžete pokojne pripraviť aj bez smotany. Je  vynikajúca aj ako číra polievka, prípadne môžete smotanu nahraďte mliekom K-Classic.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár