Potrebujeme:
- 400 g Emmental – zrejúceho syra,
- 1 kg veľkých paradajok,
- soľ;
- prísady na trojobal: múka, vajcia (asi 3 ks), strúhanka;
- olej na vyprážanie.
Postup:
Paradajky nakrájame na hrubšie plátky, osolíme ich, obložíme z oboch strán plátkami syra, obalíme v trojobale a vypražíme.
V žiadnom prípade nepoužívajte plátkový tavený syr alebo nejaký menej kvalitný, bude sa vám s ním veľmi zle pracovať.
Pokiaľ máte radi variácie, môžete pridať aj plátky dusenej, prípadne sušenej šunky. Alebo podobne môžete urobiť zeler, len ten predtým určite krátko prevarte, pokvapkajte citrónovou šťavou, potrite horčicou.
Vynikajúce je toto jedlo so šalátom colleslow: kapusta, cibuľa, stonkový zeler, cherry paradajky, soľ, korenie, trochu majonézy


Loading...
Deťom o sv. Martinovi
Prehľad konsolidačných opatrení 2026 – čo berú rodinám a mamám na materskej
Hviezdoslavov Kubín 2026. Básničky a texty podľa ročníkov
Diktáty pre tretiakov - vybrané slová po „b“
Nikola Tesla: génius s bielymi rukavicami, ktorý veril, že elektrina patrí všetkým
Koľko eur dostanem na dieťa v roku 2026: kompletný prehľad dávok