Čím to je, že je tak krásne vrstvené, krehké, chrumkavé a neskutočne dobré? Keď sa upečenie, láka zlatavou farbou a nebezpečne rozvoniava po celej kuchyni. Kumšt, na ktorý kedysi dávno prišli Francúzi a nazvali ho: pâte feuilletée.
Áno, reč je o lístkovom ceste, ktoré by nemalo chýbať žiadnej gazdinke v mrazničke, aspoň do zásoby.
Slávka Cigáňová (Habrmanová)
Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.