Skvelým pomocníkom je novinka na trhu – výberové repkové oleje Raciol. Majú veľmi jemnú chuť, ktorú oceníte buď v ich čistej podobe alebo v dnes tak populárnej ochutenej verzii – v 3 variantoch s bylinkami, cesnakom, sušenými paradajkami a chilli.
Výberový repkový Raciol s bazalkou sa perfektne hodí ku všetkým druhom zeleniny, Raciol so sušenými paradajkami, cesnakom a bazalkou alebo Raciol dochutený čili, paradajkou a bazalkou zas pekne dochutí hydinu, ryby aj červené mäso.
Koľko to bude trvať?
® Ďalšie pravidlo hovorí, že do mäsa pri grilovaní nikdy nepicháme, aby z neho zbytočne nevytekala šťava a nevysúšalo sa.
® Najrýchlejšie sa urobia rybie filety, postačí im 6 až 8 minút. Celá ryba alebo filet z lososa bude hotový za 10 až 15 minút. Taký istý čas postačí klobáskam, hamburgeru, hovädziemu steaku aj krevetám.
® Za necelú štvrťhodinu bude ugrilovaná akákoľvek zelenina či ovocie, jahňacia kotleta aj bravčová panenka.
® Celé kura treba grilovať hodinu až hodinu a pol. Na dokonalé ugrilovanie väčších kusov mäsa je dobré gril prikryť poklopom a nechať otvorené prieduchy, aby aj pahreba mala z čoho žiť.