Na cesto:
- 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
- 350 g hladkej múky
- na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček vanilínového cukru
- ½ KL arómy mandľovej
- 150 g kyslej smotany
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobu:
- 2 balíčky škoricového cukru
- 250 g vlašských orechov
Príprava:
- Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme do hladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (priemer 3 cm).
- Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
- Ostrým nožom valčeky nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút. Z Cesta vyjde asi na 100 toliarov.
Spracované s použitím textov a fotografií Dr. Oetker.