Ako z klasických pečienok na cibuľke vytvoriť chutnú paštétu?

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Robili ste včera na večeru kuracie pečienky na cibuľke? Pomerne ľahká záležitosť na prípravu, no časť z nich vám určite ostala aj na ďalší deň. Čo s tým? Áno, máte pravdu… Najlepšie sú čerstvé, hneď po ich opečení na panvici. Stále to však nie je dôvod na to, aby ste ich na ďalší deň z chladničky vyhadzovali. Najmä v tom prípade, ak je tu chutný nápad na to, ako ich ďalej využiť a pekne dotvoriť do podoby, na ktorej si pochutí celá rodina, kľudne aj na raňajky.

Pripravte si s nami domácu pečienkovú paštétu s chutnými brusnicami. 

 

Pečienková paštéta s brusnicami

Potrebujeme: 500 g kuracích pečienok na cibuľke, trochu koňaku, 50 g masla, 1  šľahačku 33 %, tymián, čierne korenie, brusnice v sklenom pohári, hrianky.

Postup: Kuracie pečienky, ktoré vám zostali zo včerajšieho dňa (pre istotu príprava: Na troche oleja alebo masla osmažíme cibuľu, tiež pečienky, osolíme, okoreníme a úplne na záver pridáme majoránku), dáme na rozohriatu panvicu. Podlejeme trochou koňaku a prudko redukujeme, aby sa alkohol dobre odparil a ostala nám len skvelá chuť. Všetko premiestnime do mixéra, mixujeme a postupne pridávame šľahačku a maslo. Dochutíme ešte trochou korenia, tymiánu, a ak je to potrebné trošku dosolíme.
Podávame na čerstvých hriankach s  brusnicami, ktoré celý recept chuťovo krásne doladia.

Náš tip:

Je vhodné, ak takto pripravenú paštétu premiestnime do uzatvárateľnej sklenej nádoby a zalejeme rozpusteným maslom alebo kačacím tukom. Zachová si tak farbu, chuť a v chladničke vydrží aj pár dní.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár