Cibul’ovo-slivkové taštičky (sladkokyslé)

Marta Turóciová 0

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 16 kusov

Na cesto potrebujete: 

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 1 zarovnaná KL cukru
  • 4 PL oleja
  • 4 PL bieleho balzamikového octu
  • 250 ml teplej vody 

Na náplň treba: 

  • 200 g sušených sliviek
  • 2 väčšie červené cibule
  • 4 PL oleja
  • ½ KL soli
  • 1 zarovnaná PL cukru
  • 2 PL bieleho balzamikového octu
  • 150 g kyslej smotany 

Ešte potrebujete: 

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Postup prípravy:

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť. 
    1. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Taštičky podávame najlepšie teplé.

TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár