Chuťovky Cibul’ovo-slivkové taštičky (sladkokyslé) Marta Turóciová 19. marca 2016 0 Doba prípravy: asi 45 minút Doba pečenia: asi 25 minút Vystačí na: asi 16 kusov Na cesto potrebujete: 500 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 1 zarovnaná KL soli 1 zarovnaná KL cukru 4 PL oleja 4 PL bieleho balzamikového octu 250 ml teplej vody Na náplň treba: 200 g sušených sliviek 2 väčšie červené cibule 4 PL oleja ½ KL soli 1 zarovnaná PL cukru 2 PL bieleho balzamikového octu 150 g kyslej smotany Ešte potrebujete: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm) Postup prípravy: Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút Taštičky podávame najlepšie teplé. TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Chuťovky Cibul’ovo-slivkové taštičky (sladkokyslé) Marta Turóciová 19. marca 2016 0 Doba prípravy: asi 45 minút Doba pečenia: asi 25 minút Vystačí na: asi 16 kusov Na cesto potrebujete: 500 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 1 zarovnaná KL soli 1 zarovnaná KL cukru 4 PL oleja 4 PL bieleho balzamikového octu 250 ml teplej vody Na náplň treba: 200 g sušených sliviek 2 väčšie červené cibule 4 PL oleja ½ KL soli 1 zarovnaná PL cukru 2 PL bieleho balzamikového octu 150 g kyslej smotany Ešte potrebujete: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm) Postup prípravy: Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút Taštičky podávame najlepšie teplé. TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu. (Žiadne hodnotenia)Loading...