Urobte si s nami domáce šunkové rolky v aspiku

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Niekedy stačí tak málo a skutočne nápaditá desiata je na svete. A vôbec na to netreba ktoviekoľko prísad alebo namáhavé prípravy v kuchyni či komplikované varenie.

Akurát je potrebné myslieť na to, že je dobré pripraviť si tento recept deň predtým, aby ste mali na druhý deň o naozaj labužnícku desiatu postarané.

Takže, pokiaľ vás omrzeli kupované šunkové rolky v aspiku, tu je recept na tie domáce. Ani by ste neverili, aké je to jednoduché…

Šunkové rolky v aspiku

Pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • kurací vývar (asi 8 dcl),
  • želatínu,
  • Dusenú šunku 200 g,
  • 150 ml tatárskej omáčky,
  • 1 konzervu kukurice,
  • 200 g údeného syra,
  • dve vajcia,
  • čierne korenie.

Postup:

Pripravíme si náplň do šunkových roliek, a to tak, že zmiešame zliatu kukuricu s tatárskou omáčkou a nastrúhaným údeným syrom. Dochutíme čiernym korením, soliť netreba.

Plátky šunky naplníme zmesou a tie vložíme do desiatových mištičiek (porcie rozdelíme pre 4 osoby). Na vrch ešte naukladáme plátky na tvrdo uvarených vajec.

Pripravíme si želatínu podľa receptu na obale a zmiešame s vývarom, aby nám následne vznikol tuhý aspik. Tým zalejeme šunkové rolky a necháme stuhnúť v chladničke.

Náš tip:

Šunkové roky môžete nakombinovať so syrovými alebo salámovými, ktoré rovnako tak naplníte kukuričnou zmesou a zalejete aspikom.    

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár