Ovsené vločky na raňajky – 5 x inak

Anna Veselá 0
Shutterstock

Ovsené vločky sú jedny z najlepších raňajok, ktoré môžeme dopriať svojmu telu. Naplnia energiou, zasýtia.

Dajú sa pripravovať na neskutočne veľa spôsobov, kombinovať, variovať podľa hesla sto ľudí, sto chutí. Vyskúšajte tieto.

Shutterstock

Ovsená kaša s kakaom a mandľami

Potrebujeme:

50 g ovsených vločiek

250 ml vody

soľ medzi prsty

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

2 lyžice kakaa

50 g nasekaných mandlí

Troška škorice

Príprava:

Ovsené vločky dáme variť do vody, osolíme. Keď voda zovrie, varíme približne 5 minút, občasne miešame. Ak by bolo treba pridať ešte vodu, prilejeme.

V malej miske zmiešame dve lyžice kakaa s trochou vody, aby sme dostali zmes bez hrudiek. Túto potom zmiešame s vločkami, pridáme vanilkový extrakt, mandle, škoricu, podľa chuti osladíme (cukor, med, javorový sirup, kto má čo rád), krátko zamiešame a odstavíme. Podávame ešte teplé.

Shutterstock

Ovsená kaša s citrónom a kiwi

Potrebujeme:

1 šálka (2,5 dl) vody alebo mlieka    

½ šálky ovsených vločiek

1 zrelý banán

1 lyžica citrónovej šťavy

Soľ medzi prsty

1 kiwi narezané na menšie časti

Príprava:

Vodu (mlieko) necháme zovrieť v hrnci, osolíme, pridáme ovsené vločky, zamiešame, necháme variť na miernom ohni, občas premiešame. Banán rozpučíme vidličkou, pridáme k vločkám, zamiešame. Ak sa odparilo niečo z vločkovej kaše, pridáme citrónovú šťavu. Ak nám konzistencia kaše vyhovuje, odstavíme. Servírujeme na tanier, nezabudneme pridať narezané kiwi.

Shutterstock

Ovsená kaša s jahodami a gréckym jogurtom (cez noc)

Potrebujeme

40 g ovsených vločiek

120 ml mandľového mlieka

1 lyžica mletých ľanových alebo chia semiačok

50 g gréckeho jogurtu

1 lyžica medu

40 g jahôd

Príprava:

Všetky ingrediencie (vločky, mlieko, semiačka, jogurt, med aj jahody) dáme do misky, dobre premiešame a necháme v sklenom pohári v chladničke cez noc. Ráno ju môžeme jesť na studeno alebo zohriať v mikrovlnke. Nezabudnime ju ozdobiť čerstvými jahodami.

recepty ranajky
Shutterstock

Ovsená kaša so škoricou a muškátovým orieškom

Potrebujeme: 

350 ml mlieka

50 g ovsených vločiek

2 lyžice cukru

¼ lyžičky škorice

1/4 lyžičky citrónovej kôry

Muškátový orech medzi prsty

Trocha soli medzi prsty

Príprava:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dáme variť. Po zovretí necháme variť ešte 2-3 minútky, občas miešame. Ak nám konzistencia kaše vyhovuje, odstavíme, dáme na tanier a podávame teplé.

ranajky kasa
Shutterstock

Ovsené vločky s arašidovým maslom a chia semiačkami

Potrebujeme:

50 g ovsených vločiek

120 ml mandľového mlieka

½ lyžice chia semiačok

2 lyžice arašidového masla

1 lyžica medu

Príprava:

Mandľové mlieko, chia semiačka, maslo a med zmiešame s vločkami, dáme do misky, ktorú prekryjeme fóliou a cez noc necháme v chladničke. Ráno vyberieme z chladničky a servírujeme – s ďalšou lyžicou arašidového masla, ľubovoľným ovocím a lístkami mandlí.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Anna Veselá

Vyštudovala som pedagogiku, ale odkedy som mamou, zisťujem, že sa stále mám čo učiť. Najviac o živote sa učím od svojich detí. Len čo zaspia, už aj píšem :)

články autora...

Pridaj komentár