Shutterstock Ovsené vločky sú jedny z najlepších raňajok, ktoré môžeme dopriať svojmu telu. Naplnia energiou, zasýtia.
Dajú sa pripravovať na neskutočne veľa spôsobov, kombinovať, variovať podľa hesla sto ľudí, sto chutí. Vyskúšajte tieto.
Shutterstock Ovsená kaša s kakaom a mandľami Potrebujeme:
50 g ovsených vločiek
250 ml vody
soľ medzi prsty
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
2 lyžice kakaa
50 g nasekaných mandlí
Troška škorice
Príprava:
Ovsené vločky dáme variť do vody, osolíme. Keď voda zovrie, varíme približne 5 minút, občasne miešame. Ak by bolo treba pridať ešte vodu, prilejeme.
V malej miske zmiešame dve lyžice kakaa s trochou vody, aby sme dostali zmes bez hrudiek. Túto potom zmiešame s vločkami, pridáme vanilkový extrakt, mandle, škoricu, podľa chuti osladíme (cukor, med, javorový sirup, kto má čo rád), krátko zamiešame a odstavíme. Podávame ešte teplé.
Shutterstock Ovsená kaša s citrónom a kiwi Potrebujeme:
1 šálka (2,5 dl) vody alebo mlieka
½ šálky ovsených vločiek
1 zrelý banán
1 lyžica citrónovej šťavy
Soľ medzi prsty
1 kiwi narezané na menšie časti
Príprava:
Vodu (mlieko) necháme zovrieť v hrnci, osolíme, pridáme ovsené vločky, zamiešame, necháme variť na miernom ohni, občas premiešame. Banán rozpučíme vidličkou, pridáme k vločkám, zamiešame. Ak sa odparilo niečo z vločkovej kaše, pridáme citrónovú šťavu. Ak nám konzistencia kaše vyhovuje, odstavíme. Servírujeme na tanier, nezabudneme pridať narezané kiwi.
Shutterstock Ovsená kaša s jahodami a gréckym jogurtom (cez noc) Potrebujeme
40 g ovsených vločiek
120 ml mandľového mlieka
1 lyžica mletých ľanových alebo chia semiačok
50 g gréckeho jogurtu
1 lyžica medu
40 g jahôd
Príprava:
Všetky ingrediencie (vločky, mlieko, semiačka, jogurt, med aj jahody) dáme do misky, dobre premiešame a necháme v sklenom pohári v chladničke cez noc. Ráno ju môžeme jesť na studeno alebo zohriať v mikrovlnke. Nezabudnime ju ozdobiť čerstvými jahodami.
Shutterstock Ovsená kaša so škoricou a muškátovým orieškom Potrebujeme:
350 ml mlieka
50 g ovsených vločiek
2 lyžice cukru
¼ lyžičky škorice
1/4 lyžičky citrónovej kôry
Muškátový orech medzi prsty
Trocha soli medzi prsty
Príprava:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dáme variť. Po zovretí necháme variť ešte 2-3 minútky, občas miešame. Ak nám konzistencia kaše vyhovuje, odstavíme, dáme na tanier a podávame teplé.
Shutterstock Ovsené vločky s arašidovým maslom a chia semiačkami Potrebujeme:
50 g ovsených vločiek
120 ml mandľového mlieka
½ lyžice chia semiačok
2 lyžice arašidového masla
1 lyžica medu
Príprava:
Mandľové mlieko, chia semiačka, maslo a med zmiešame s vločkami, dáme do misky, ktorú prekryjeme fóliou a cez noc necháme v chladničke. Ráno vyberieme z chladničky a servírujeme – s ďalšou lyžicou arašidového masla, ľubovoľným ovocím a lístkami mandlí.
Loading...