Tiež vám slovo “mascarpone” evokuje vždy pána “Al Capone”? Možno preto, lebo sa s tým netreba párať. Ani v prípade, že je to torta, nemusíme nič piecť. Dôležité je nechať “ho vychladnúť”.
Ingrediencie 200 g celozrnných cookies 6 polievkových lyžíc masla 2 polievkové lyžice cereálnej zmesi INKA 200 ml vody 200 g trstinového cukru 500 g mascarpone ½ pomarančovej kôry 4 lyžice želatíny 1 šálka smotany 36 % sezónne ovocie Postup Najprv v miske rozdrvíme celozrnné cookies a pridáme maslo. Zmes miešame, až kým nám nevznikne jednotná hmota. Formu vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Sušienky s maslom rozložíme po celej forme, poriadne popritláčame a necháme odstáť 1 hodinu v chladničke.
Do hrnca nalejeme vodu a necháme variť, pridáme cereálnu zmes INKA a cukor. Počas varenia miešame, až kým sa nevyparí polovica tekutiny. Necháme vychladnúť.
Mascarpone vložíme do misky, pridáme vychladený cereálny nápoj INKA, kôru z pomaranča a rozpustenú želatínu. Všetko spolu mixujeme asi 5 minút. V osobitnej miske si pripravíme šľahačku, ktorú pridáme k mase z mascarpone a cereálnej zmesi INKA. Všetko spolu poriadne premiešame.
Pridáme ovocie a znova zamiešame. Hmotu prelejeme do formy so stuhnutými sušienkami a necháme odstáť v chladničke asi 6 hodín . Vrch môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.
Loading...