Torty Červená čiapočka redakcia 26. mája 2015 0 Doba prípravy: asi 60 minút Budete potrebovať Na cesto: 150 g mäkkého masla 150 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 3 vajcia 180 g hladkej múky 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie 100 ml mlieka Zdroj: Dr. Oetker Na náplň: 200 ml smotany na šľahanie 1 PL nugátového krému typu Nutella 1 vrchovatá PL práškového cukru 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker 50 g nasekaných lieskových orieškov 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd Na potretie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker 150 ml mlieka Na ozdobenie: 1 balíček tmavej polevy alebo čokoládu na varenie 6-7 jahôd Príprava Červenej Čiapočky Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejeme do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 40 minút Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Torty Červená čiapočka redakcia 26. mája 2015 0 Doba prípravy: asi 60 minút Budete potrebovať Na cesto: 150 g mäkkého masla 150 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 3 vajcia 180 g hladkej múky 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie 100 ml mlieka Zdroj: Dr. Oetker Na náplň: 200 ml smotany na šľahanie 1 PL nugátového krému typu Nutella 1 vrchovatá PL práškového cukru 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker 50 g nasekaných lieskových orieškov 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd Na potretie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker 150 ml mlieka Na ozdobenie: 1 balíček tmavej polevy alebo čokoládu na varenie 6-7 jahôd Príprava Červenej Čiapočky Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejeme do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 40 minút Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme. (Žiadne hodnotenia)Loading...