Parížske čokoládové srdce s brusnicami
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc
Prísady:
Na krém:
- 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Na cesto:
- 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
- 260 ml vody
- 30 ml oleja
- 1 – 2 vajcia
Na potretie a posypanie:
- zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
- 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa
Ešte potrebujeme:
- formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)
Príprava:
Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 35 minút
Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu.
Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.
Valentínske marcipánové srdce
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 1 balenie Muffinov Dr.Oetker
- 110 ml vody
- 40 ml oleja
- 1 vajce
Na náplň:
- 1 balíček Zlatého klasu 40 g Dr.Oetker
- 3 PL cukru
- 400 ml mlieka
Na ozdobenie:
- 150 g marcipánovej hmoty
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm)
- formičky v tvare srdiečok
- váľok
- mikroténové vrecko
Príprava:
Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.
Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.
Na ozdobenie marcipán najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.
TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).