Torty Jahodová torta zo Schwarzwaldu Marta Turóciová 14. mája 2016 0 Na jahodovú tortu potrebujete Prísady na jahodovú tortu: Na cesto: 4 vajcia 100 g cukru 1 balíček vanilínového cukru 100 g hladkej múky 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva 25 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker 25 g kakaa Na náplň: 300 g jahôd 50 g mliečnej čokolády 500 ml smotany na šľahanie 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček vanilínového cukru 2 zarovnané PL cukru 2 PL griotky Na ozdobenie: 6 PL griotky 250 ml smotany na šľahanie 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček vanilínového cukru 50 g mliečnej čokolády 350 g jahôd Na jahodovú tortu ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm) Príprava torty: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos. Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd. Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky. Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme. TIP: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Torty Jahodová torta zo Schwarzwaldu Marta Turóciová 14. mája 2016 0 Na jahodovú tortu potrebujete Prísady na jahodovú tortu: Na cesto: 4 vajcia 100 g cukru 1 balíček vanilínového cukru 100 g hladkej múky 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva 25 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker 25 g kakaa Na náplň: 300 g jahôd 50 g mliečnej čokolády 500 ml smotany na šľahanie 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček vanilínového cukru 2 zarovnané PL cukru 2 PL griotky Na ozdobenie: 6 PL griotky 250 ml smotany na šľahanie 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček vanilínového cukru 50 g mliečnej čokolády 350 g jahôd Na jahodovú tortu ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm) Príprava torty: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos. Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd. Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky. Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme. TIP: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...