Ľahký opitý IZIDOR

recept 0

Sviatky a sem tam nejaký ten podnapilec – to je bežná slovenská skúsenosť. Ale túto Veľkú noc nemusí byť opitý nikto iný, iba Izidor.  A ten k nám do obývačky prinesie uvoľnenú náladu chuťou a nosom. Lupol si totiž Tuzemského Umu:)

Poďme na ten recept.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 100g kryštálového cukru 
  • 100g múky 
  • 200g orechov 
  • 5 PL kakaa
  • 200g práškového cukru
  • 0,5 dcl Klasik Tuzemského Umu Špeciál
  • 0,5 dcl mlieka
  • 250g masla
  • 2 PL ríbezľového džemu
  • 200g čokolády 

Postup prípravy 

1.   Bielka od žĺtkov oddelíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme na nadýchanú penu. Pridáme 100g múky, 50g orechov a 2,5 lyžice kakaa. Všetko spolu jemne zamiešame.  Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu vody. 

2.   Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Pripravené cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do trúby piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je korpus hotový, necháme ho vychladnúť , vrchnú „šupku“ odstránime a natrieme ríbezľovým džemom (ak by sme vrchnú vrstvu neodstránili, džem by nevsiakol do korpusu a ostatné vrstvy by sa mohli zošmyknúť).

3.   V miske zmiešame 200g mletých orechov, 0,5l rumu a 0,5dcl zovretého mlieka spolu so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a pripravíme prvú plnku. Orechovo-rumovú plnku natrieme na korpus s vrstvou ríbezľového džemu.

4.   Druhú plnku pripravíme z 250g zmäknutého masla, 100g roztopenej čokolády a 100g práškového cukru. Všetko spolu vyšľaháme do nadýchaného krému, ktorý navrstvíme na orechovú plnku. Pripravený koláč dáme schladiť do chladničky.

5.   Kým koláč chladne, pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu z 200g horkej čokolády a 50g masla. Hotovú polevu nalejeme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár