Torty Láskyplný megaperník Agnes Kollárová 8. marca 2017 0 Pečiem ho doma vždy, keď chcem zahnať tlakovú níž. Keď potrebujem rozvoňať celý dom škoricou a vanilkou, vyťahujem kvietkovanú zásteru po babke… Áno, to je presne čas, keď pečiem tento perník. Na cesto potrebujeme: 2 vajcia 150 g medu 250 g kyslej smotany 1 lyžička perníkového korenie Vitana 2 lyžičky oleja 2 lyžičky sódy bikarbóny 300 g hladkej múky 200 g kryštálového cukru Suroviny na plnku: 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka 250 g masla 2 lyžičky mletej škorice Vitana Dajte si hneď predhriať rúru na 170 °C . Vymastíme tortovnicu. Ak súhlasíte s tvrdením, že jedlo zhotovené z lásky chutí lepšie, vyberte si srdiečkovú ako ja. Celé veľké mixovanie tohto receptu bude pozostávať len z dvoch bodov, takže žiadne obavy. Prvý trik receptu – všetko spolu dokopy. Všetky ingrediencie určené na cesto len vymiešame vareškou vo väčšej miske. Ak sa nám bude cesto zdať príliš husté, môžeme doň opatrne priliať trochu mlieka a znova premiešať. Do formy a do rúry. Celú zmesku cesta vylejeme do pripravenej formy a vložíme do rúry na 10 minút. Po uplynutí stanoveného času tortu skontrolujeme. Ak je korpus zväčšený – napuchnutý, môžeme teplotu v rúre zvýšiť na 200 °C. Necháme piecť ďalších 15 až 20 minút, pokým sa nám po kuchyni nezačne šíriť nezameniteľná perníková vôňa. Presne vtedy je čas korpus vytiahnuť a nechať vychladnúť, samozrejme, v bezpečnej vzdialenosti od detí. (Je taký krásny a taký voňavý, že nebezpečenstvo popálenia je o 187 % vyššie). Ideme do plnky. Zatiaľ čo nám korpus chladne, využívame čas na miešanie plnky za pomoci mixéra. Kondenzované mlieko s maslom poriadne vymixujeme a na konci pridáme zo dve lyžičky mletej škorice, ktorá dodá celej plnke lahodnejšiu chuť. Škorica je tam dôležitá aj z alibistických dôvodov, aby sa nemohlo povedať, že je to len čistý tuk a cukor. :)) Ideme do tela korpusu – nožom a lyžicou. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice (hornú a dolnú). Na spodnú časť rovnomerne rozotrieme plnku a následne ju uzatvoríme hornou častou korpusu. Ajhľa – krásny, obrovský perník, čo poviete? A čerešnička na torte? Či si naň natriete šľahačku, ktorú deti posypú čokoládou, prípadne niečím farebnejším, alebo necháte hornú polovicu perníka bez ozdoby, to už nechám na vás. Ako keby vypadol zo strechy medovníkového domčeka. 🙂 Už len vymyslieť, ako zdržať deti, aby si nepopálili jazýčky. Tak skúste napríklad tú rozprávku… Tento recept vám v spolupráci s redakciou Rodinka.sk prináša Vitana (4 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Torty Láskyplný megaperník Agnes Kollárová 8. marca 2017 0 Pečiem ho doma vždy, keď chcem zahnať tlakovú níž. Keď potrebujem rozvoňať celý dom škoricou a vanilkou, vyťahujem kvietkovanú zásteru po babke… Áno, to je presne čas, keď pečiem tento perník. Na cesto potrebujeme: 2 vajcia 150 g medu 250 g kyslej smotany 1 lyžička perníkového korenie Vitana 2 lyžičky oleja 2 lyžičky sódy bikarbóny 300 g hladkej múky 200 g kryštálového cukru Suroviny na plnku: 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka 250 g masla 2 lyžičky mletej škorice Vitana Dajte si hneď predhriať rúru na 170 °C . Vymastíme tortovnicu. Ak súhlasíte s tvrdením, že jedlo zhotovené z lásky chutí lepšie, vyberte si srdiečkovú ako ja. Celé veľké mixovanie tohto receptu bude pozostávať len z dvoch bodov, takže žiadne obavy. Prvý trik receptu – všetko spolu dokopy. Všetky ingrediencie určené na cesto len vymiešame vareškou vo väčšej miske. Ak sa nám bude cesto zdať príliš husté, môžeme doň opatrne priliať trochu mlieka a znova premiešať. Do formy a do rúry. Celú zmesku cesta vylejeme do pripravenej formy a vložíme do rúry na 10 minút. Po uplynutí stanoveného času tortu skontrolujeme. Ak je korpus zväčšený – napuchnutý, môžeme teplotu v rúre zvýšiť na 200 °C. Necháme piecť ďalších 15 až 20 minút, pokým sa nám po kuchyni nezačne šíriť nezameniteľná perníková vôňa. Presne vtedy je čas korpus vytiahnuť a nechať vychladnúť, samozrejme, v bezpečnej vzdialenosti od detí. (Je taký krásny a taký voňavý, že nebezpečenstvo popálenia je o 187 % vyššie). Ideme do plnky. Zatiaľ čo nám korpus chladne, využívame čas na miešanie plnky za pomoci mixéra. Kondenzované mlieko s maslom poriadne vymixujeme a na konci pridáme zo dve lyžičky mletej škorice, ktorá dodá celej plnke lahodnejšiu chuť. Škorica je tam dôležitá aj z alibistických dôvodov, aby sa nemohlo povedať, že je to len čistý tuk a cukor. :)) Ideme do tela korpusu – nožom a lyžicou. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice (hornú a dolnú). Na spodnú časť rovnomerne rozotrieme plnku a následne ju uzatvoríme hornou častou korpusu. Ajhľa – krásny, obrovský perník, čo poviete? A čerešnička na torte? Či si naň natriete šľahačku, ktorú deti posypú čokoládou, prípadne niečím farebnejším, alebo necháte hornú polovicu perníka bez ozdoby, to už nechám na vás. Ako keby vypadol zo strechy medovníkového domčeka. 🙂 Už len vymyslieť, ako zdržať deti, aby si nepopálili jazýčky. Tak skúste napríklad tú rozprávku… Tento recept vám v spolupráci s redakciou Rodinka.sk prináša Vitana (4 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...