Zebra cheecake s proteínovým pudingom

Pavlínka Pavlíková 0

Chcelo by to vyskúšať niečo nové. Niečo trendy. Niečo proteínové. A nech to neznie len tak stroho “nutrične”, poďte s nami do torty s proteínovým pudingom. Lepšie, že?

Nemusíme sa obávať, nepotrebujeme žiadne exotické prísady ani cenovo neprístupné bio-ingrediencie. Pár tradičných kuchynských krokov, proteínový puding a torta je na svete.

Prísady

na recept Pudingový cheesecake ,,Zebra“

Na korpus:

200 g

múka hladká

1 balíček

Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

75 g

cukor

1 balíček

Vanilínový cukor Dr. Oetker

štipka

soľ

1

vajce

75 g

maslo zmäknuté

Na náplň:

500 g

tvaroh polotučný

200 g

smotana kyslá (15%)

150 g

cukor

4

vajce

1 balíček

Protein Puding Vanilka Dr. Oetker

1 balíček

Protein Puding Kakao Dr. Oetker

Na ozdobenie:

250 g

jahody

250 g

broskyne

250 ml

mandarinky

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

Postup:

Začneme korpusom

múku, soľ, kypriaci prášok a cukor zmiešame v miske. Vajce s maslom spracujeme ručne a následne pridáme do misky k ostatným surovinám. Vzniknuté cesto vylejeme do vopred vymastenej a vymúčenej tortovej formy. Dáme piecť na 200 stupňov na 10 minút. Cesto môžeme poprepichovať vidličkou.

Keď je korpus v trúbe presúvame sa na náplň,

Náplň:

Všetky suroviny okrem pudingov spolu vymiešame a rozdelíme do 2 misiek. Do jednej prisypeme Proteín Puding Vanilka a do druhej misky Proteín Puding Kakao. Pudingy v miskách vymiešame do hladka.

Do vychladnutej formy s korpusom striedavo nalievame náplň raz čokoládovú potom vanilkovú. Vidličkou alebo vareškou môžeme vytvoriť dizajn zebry pomocou jemného miešania na povrchu. Formu opäť vložíme do rúry tentoraz na 45 minút pri 180 stupňoch.

Záverečná ” čerešnička” na torte

Koláč necháme vychladnúť a ideme na jeho vyzdobovanie. Vybrala som z mrazničky jahody, ktoré si ešte matne pamätajú august v našej záhrade. O broskyne, ktoré zavára naša babka, by sa pobil každý koláč. No a nech mandarínky z konzervy to vždy istia. Keby dačo. 

Aj vy môžete využiť ovocie, ktoré vám poskytne vaša špajza, alebo mrazničky. Ovocie som podľa oka poukladala na povrch a celý koláč dala vychladnúť von na zasneženú terasu. Hotovo, už sa tešíme, ako ho spolu zjeme:)

Nech sa páči, môj videorecept: 

PS: Prečo proteínový puding?

Buďte trendy a vyskúšajte unikátny puding s funkčnými benefitmi!

Dr. Oetker, špecialista na dezerty, predstavuje novinky – Proteín Puding KakaoProteín Puding Vanilka, ktoré sú jediné skutočné proteínové pudingy v prášku na slovenskom trhu. Proteín Pudingy od Dr. Oetker majú výbornú a lahodnú chuť a obsahujú 22 % mliečneho proteínu – kazeínu – s postupným uvoľňovaním aminokyselín. Prispievajú nielen k udržaniu zdravých kostí, ale aj k rastu a udržaniu svalovej hmoty. Sú ideálne na prípravu dezertov pre deti a tiež pre tých, ktorí preferujú zdravý životný štýl. Proteín pudingy pripravíte jednoducho s 300 ml mlieka, rastlinného nápoja alebo vody. Jedno balenie vystačí na 2 lahodné porcie. Prajeme vám dobrú chuť!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Pavlínka Pavlíková

Rok života som strávila v Nemecku. Momentálne študujem vedu o vzdelávaní so zemeraním na psychologicko-pedagogické poradenstvo vo Viedni. Zaujímam sa o históriu, digitálne a environmentálne témy.

články autora...