Chcelo by to vyskúšať niečo nové. Niečo trendy. Niečo proteínové. A nech to neznie len tak stroho “nutrične”, poďte s nami do torty s proteínovým pudingom. Lepšie, že?
Nemusíme sa obávať, nepotrebujeme žiadne exotické prísady ani cenovo neprístupné bio-ingrediencie. Pár tradičných kuchynských krokov, proteínový puding a torta je na svete.
Prísady
na recept Pudingový cheesecake ,,Zebra“
Na korpus:
200 g
múka hladká
1 balíček
75 g
cukor
1 balíček
štipka
soľ
1
vajce
75 g
maslo zmäknuté
Na náplň:
500 g
tvaroh polotučný
200 g
smotana kyslá (15%)
150 g
cukor
4
vajce
1 balíček
1 balíček
Na ozdobenie:
250 g
jahody
250 g
broskyne
250 ml
mandarinky
Ešte potrebujeme:
tortová forma (Ø 26 cm)
Postup:
Začneme korpusom
múku, soľ, kypriaci prášok a cukor zmiešame v miske. Vajce s maslom spracujeme ručne a následne pridáme do misky k ostatným surovinám. Vzniknuté cesto vylejeme do vopred vymastenej a vymúčenej tortovej formy. Dáme piecť na 200 stupňov na 10 minút. Cesto môžeme poprepichovať vidličkou.
Keď je korpus v trúbe presúvame sa na náplň,
Náplň:
Všetky suroviny okrem pudingov spolu vymiešame a rozdelíme do 2 misiek. Do jednej prisypeme Proteín Puding Vanilka a do druhej misky Proteín Puding Kakao. Pudingy v miskách vymiešame do hladka.
Do vychladnutej formy s korpusom striedavo nalievame náplň raz čokoládovú potom vanilkovú. Vidličkou alebo vareškou môžeme vytvoriť dizajn zebry pomocou jemného miešania na povrchu. Formu opäť vložíme do rúry tentoraz na 45 minút pri 180 stupňoch.
Záverečná ” čerešnička” na torte
Koláč necháme vychladnúť a ideme na jeho vyzdobovanie. Vybrala som z mrazničky jahody, ktoré si ešte matne pamätajú august v našej záhrade. O broskyne, ktoré zavára naša babka, by sa pobil každý koláč. No a nech mandarínky z konzervy to vždy istia. Keby dačo.
Aj vy môžete využiť ovocie, ktoré vám poskytne vaša špajza, alebo mrazničky. Ovocie som podľa oka poukladala na povrch a celý koláč dala vychladnúť von na zasneženú terasu. Hotovo, už sa tešíme, ako ho spolu zjeme:)
Nech sa páči, môj videorecept:
PS: Prečo proteínový puding?
Buďte trendy a vyskúšajte unikátny puding s funkčnými benefitmi!
Dr. Oetker, špecialista na dezerty, predstavuje novinky – Proteín Puding Kakao a Proteín Puding Vanilka, ktoré sú jediné skutočné proteínové pudingy v prášku na slovenskom trhu. Proteín Pudingy od Dr. Oetker majú výbornú a lahodnú chuť a obsahujú 22 % mliečneho proteínu – kazeínu – s postupným uvoľňovaním aminokyselín. Prispievajú nielen k udržaniu zdravých kostí, ale aj k rastu a udržaniu svalovej hmoty. Sú ideálne na prípravu dezertov pre deti a tiež pre tých, ktorí preferujú zdravý životný štýl. Proteín pudingy pripravíte jednoducho s 300 ml mlieka, rastlinného nápoja alebo vody. Jedno balenie vystačí na 2 lahodné porcie. Prajeme vám dobrú chuť!