Prekvapivé baklažánové lasagne s gorgonzolou

Slávka Habrmannová / food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • 1 väčší baklažán,
  • 400 g  paradajok lúpaných – krájaných,
  • 150 g syra gorgonzola,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 5 lyžíc olivového oleja,
  • provensálske korenie (alebo zmes tymiána, rozmarínu, oregana a estragónu),
  • 1 strednú cibuľu,
  • 150 g zelených olív,
  • čerstvú bazalku, soľ, čierne korenie.
  • cestoviny – môžete a nemusíte. Ak áno, tak najskôr uvariť a primiešať pred zapečením.

Postup:

Baklažán len jemne osolený a okorenený krátko ugrilujeme na vonkajšom grile alebo použijeme grilovaciu panvicu.

Hotový ho namarinujeme v olivovom oleji a cesnaku s provensálskym korením. Urobíme si paradajkovú omáčku, pričom sme začali opražením cibule na oleji, potom sme pridali paradajky, olivy, dochutili soľou, čierny korením, nakoniec bazalku.


Baklažány naukladáme do zapekacej misky, alebo hrnca na pečenie,  vrstvíme paradajkovou omáčkou a na vrch nastrúhame syr gorgonzolu.

foto: Pred upečením, za surova

 

Zapečieme asi 20 minút na 180 stupňov Celzia.

Ak chcete jedlo jemnejšie, môžete namiesto gorgonzoly použiť mozzarellu, ale výraznejší syr je v tomto jedle vynikajúci!

Pre vyznávačov mäsa je tu aj mäsová verzia: V paradajkovej omáčke podusíme aj mleté hovädzie mäso, kde okrem základného receptu pridáme aj červené víno, nové korenie, muškátový oriešok a bobkový list, tiež cesnak.

Po upečení

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár