Hodinky pre každé dieťa? Vyberte si s bonusom do 210€

4ka 0

Na rozdiel od mobilov nelákajú vyrušovať na hodine, deťom aj vám však prinesú pocit bezpečia. 

Nielen rodičia prváčikov, ktorí do školy začali chodiť tento rok, ale aj rodičia ďalších drobcov na prvom stupni určite riešia, kedy je ten správny čas dať dieťaťu prvý mobil. 

Telefón vo vrecku či taške dáva dieťaťu možnosť zavolať vám v prípade problémov a naopak, rodičia môžu dieťa kedykoľvek skontrolovať. Dokonca aj vidieť jeho polohu, keďže smartfóny pripojené na internet ju, vďaka šikovným aplikáciám, umožňujú neustále zdieľať s ostatnými členmi rodiny. 

Na druhej strane však mobil môže zhoršiť dieťaťu prospech a otvára otázky, ako zabezpečiť, aby sa s ním vaša ratolesť nehrala a nevyrušovala na hodinách. Navyše hrozí aj riziko, že nie práve najlacnejšie zariadenie stratí či rozbije. 

Riešením sú hodinky pre deti

Namiesto mobilu preto môžu byť ideálnym riešením smart hodinky. Dospelácii ich používajú na zobrazovanie notifikácií z mobilu alebo sledovanie svojich fitness aktivít, no pre deti budú ako ušité práve funkcie zdieľania polohy alebo telefonovania priamo zo zápästia. 

Ak dieťaťu zaobstaráte hodinky s podporou eSIM, budú fungovať aj samostane bez mobilu. V ostatných prípadoch si ho bude môcť nechať v taške a pracovať len s hodinkami, ktoré preň budú menej lákavé a vyrušujúce.

Hodinky Canyon Tony KW-31 kúpite v e-shopoch už za približne 40 eur a sú dostupné v lákavých farbách – napríklad aj dievčenskej ružovej. Majú podporu pre volania a čítanie SMS pre deti, ktoré sa čítať ešte samé nenaučili.

Vyšší model GuardKid+ 4G Platinum od rovnakého výrobcu za necelú stovku prináša dve podstatné funkcie navyše – má 4G pripojenie a GPS, takže okrem volaní dokážu cez internet zdieľať polohu vášho dieťaťa. Môže to byť praktické pre kontrolu toho, či bezpečne prišlo domov alebo do školy. Nikdy by ste však dieťa nemali “špehovať” tajne, bez jeho vedomia. Na jedno nabitie by mali vydržať približne štyri dni a SIM sa vkladá priamo do ich tela. 

Ak chcete vyskúšať iného výrobcu, LAMAX vyrába podobné hodinky Watch4Y za takmer rovnakú cenu, s LTE, Wi-Fi a GPS. 

Pre staršie deti aj tínedžerov

Dosplejší potomkovia vás pravdepodobne s farebnými detskými dizajnami pošlú kade ľahšie. Mali by ste im preto zadovážiť skôr klasické smart hodinky. 4ka má aktuálne v e-shope napríklad lákavé Apple Watch Series 8


Hodia sa v prípade, že má dieťa napríklad starší iPhone. Nepríde o vaše volania a vďaka rodinnému zdieľaniu polohy vždy budete vedieť, kde sa práve nachádza. Navyše sú odolné proti vode a dokážu merať tep či iné srdcové funkcie, čo možno motivuje mladých športovcov nesedieť len pri počítači.

Alternatívou k Apple hodnikám sú Xiaomi Watch 2 Pro s eSIM. Nenainštalujete na ne síce žiadne ďalšie aplikácie, to však nemusí vadiť.

Ak volania bez mobilu v dosahu nevyhnutne nepotrebujete Samsung má okrem svojich vlajkových modelov aj lacnejšie Watch FE za asi 200 eur, ktoré sú navyše v príznačných chlapčensko-dievčenských farbách – červenej a modrej.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár