Pexels Bezlepkové cupcakes Budeme potrebovať (na 12 cupcakes):
110 g čokolády min. 52 % 100 g masla 80 g kokosového oleja 150 g trstinového cukru 2 vajcia 100 g bezlepkovej múky (napríklad Liana Cake Mix) 2 PL kakaa 1 ČL sódy bikarbóny 125 g kefírového mlieka Čučoriedkový krém s mascarpone 1 téglik mascarpone (250 g) čučoriedkový džem čučoriedky na ozdobu Príprava cupcakes 1. Čokoládu polámeme na kúsky. Necháme roztopiť nad parou spolu s maslom a kokosovým olejom.
2. Keď sa čokoláda rozpustí, dobre zamiešame do hmoty cukor. Odstavíme.
3. Do čokoládovej zmesi – nie horúcej – pridáme vajíčka. Šľaháme metličkou asi minútu.
4. V druhej miske si zmiešame múku, kakao, sódu, štipku soli. Pridáme k čokoládovej zmesi aj s kefírovým mliekom. Premiešame tak, aby sa nám cesto dobre spojilo.
5. Cesto rovnomerne rozdelíme do formičiek na muffiny. Použijeme silikónové formičky alebo muffinový plech – v takom prípade cesto nalejeme do pripravených papierových formičiek.
6. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Do vyhriatej rúry vložíme cupcakes a pečieme do 20 minút.
Krém s mascarpone s čučoriedkami Mascarpone vyšľaháme s čučoriedkovým džemom podľa vlastnej chuti. Pre sladší krém pridáme viac čučoriedkového džemu. V kréme môžeme rozmixovať aj za hrsť čerstvých čučoriedok, zvyšok si necháme na finále.
Vychladnuté cupcakes ozdobíme čučoriedkovým krémom a na vrch pridáme čerstvé čučoriedky.
Dobrú chuť.
Loading...