Čokoládové cupcakes s čučoriedkovým mascarpone krémom bez lepku

Anna Veselá 0
Pexels

Bezlepkové cupcakes

Budeme potrebovať (na 12 cupcakes):

  • 110 g čokolády min. 52 %
  • 100 g masla
  • 80 g kokosového oleja
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g bezlepkovej múky (napríklad Liana Cake Mix)
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 125 g kefírového mlieka

Čučoriedkový krém s mascarpone

  • 1 téglik mascarpone (250 g)
  • čučoriedkový džem
  • čučoriedky na ozdobu

Príprava cupcakes

1. Čokoládu polámeme na kúsky. Necháme roztopiť nad parou spolu s maslom a kokosovým olejom.

2. Keď sa čokoláda rozpustí, dobre zamiešame do hmoty cukor. Odstavíme.

3. Do čokoládovej zmesi – nie horúcej – pridáme vajíčka. Šľaháme metličkou asi minútu.

4. V druhej miske si zmiešame múku, kakao, sódu, štipku soli. Pridáme k čokoládovej zmesi aj s kefírovým mliekom. Premiešame tak, aby sa nám cesto dobre spojilo.

5. Cesto rovnomerne rozdelíme do formičiek na muffiny. Použijeme silikónové formičky alebo muffinový plech – v takom prípade cesto nalejeme do pripravených papierových formičiek.

6. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Do vyhriatej rúry vložíme cupcakes a pečieme do 20 minút. 

Krém s mascarpone s čučoriedkami

Mascarpone vyšľaháme s čučoriedkovým džemom podľa vlastnej chuti. Pre sladší krém pridáme viac čučoriedkového džemu. V kréme môžeme rozmixovať aj za hrsť čerstvých čučoriedok, zvyšok si necháme na finále.

Vychladnuté cupcakes ozdobíme čučoriedkovým krémom a na vrch pridáme čerstvé čučoriedky.

Dobrú chuť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Anna Veselá

Vyštudovala som pedagogiku, ale odkedy som mamou, zisťujem, že sa stále mám čo učiť. Najviac o živote sa učím od svojich detí. Len čo zaspia, už aj píšem :)

články autora...

Pridaj komentár