Ako variť ekonomicky? Nakŕmte celú rodinu za necelých 6 eur

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Poznáme to určite všetky. Tento mesiac boli vyššie neočakávané výdavky; od poslednej výplaty ďaleko, do tej najbližšej ešte ďalej.

Ale čo uvariť na večeru, aby celá rodina neostala hladná? Znie to možno neuveriteľne, no dá sa to, aj keď za nákup miniete ani nie 5 eur.

A pritom máte všetky suroviny, ktoré potrebujte na prípravu zdravej a chutnej večere. 

Shutterstock

Predstavujeme recept, ktorý úplne v pohode zasýti štvorčlennú rodinu, v prípade menších jedákov aj šesť osôb. Všetko za vyše 5 eur!

Lacné a ľahké cestoviny s paradajkovou omáčkou

Potrebujeme:

  • Fusilli cestoviny K-Classic (500 g),
  • 1 strednú cibuľu,
  • 100 g sušených paradajok v oleji – pultový predaj,
  • dve konzervy paradajok K-Classic,
  • oregano, konzervu olív,
  • polooštiepok K-Classic neúdený 190 g.

Suroviny mimo nákupného bločka: trošku olivového oleja, soľ, čierne korenie (každá gazdinka isto doma má zásobu týchto základných surovín).

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Dobré je nechať si časť vody z cestovín do omáčky.

Sušené paradajky zlejeme z oleja a v ňom smažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Nejde len o tom, že šetríme olejom, ale pokiaľ v ňom stáli sušené paradajky, máme olej, ktorý má skvelú chuť a obohatí naše jedlo.

Ak by ho bolo málo, dolejeme ešte trošku olivového oleja zo špajze. Keď už je cibuľka jemne opražená, pridáme smažiť aj nasekané sušené paradajky.

Zalejeme oboma konzervami paradajok, pridáme trošku oregana, soľ, čierne korenie, nasekané olivy a necháme prevrieť. Dobré je dať trochu vody z varenia cestovín.

A cestoviny do omáčky, nikdy nie naopak!

Ak máte radšej kapari namiesto olív, pokojne zvoľte tie. Pokiaľ vám nejako nevadí cesnak, odporúčame zastrúhať do omáčky aj jeden strúčik v závere varenia. Cestoviny podávame zastrúhané syrom.

Nakoniec môžeme ešte jemne pokvapkať olivovým olejom.

Náš tip: V prípade, že sa vám paradajková omáčka zdá kyslejšia, pridajte trošku cukru, skvelo zvýrazní chuť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár