Tie pravé domáce lokše

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov,
  • 1 kg pšeničnej hladkej múky,
  • soľ, vodu
Foto: Ingimage.com

Postup:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode; najlepšie deň predtým, nech ich máme pripravené vopred. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle a dôkladne zmiesime s múkou, osolíme.

Pridávame postupne aj trochu vody, cesto chceme mäkšie. Porozdeľujeme si ho na menšie bochníčky.

Ak sa vám lepí na prsty, použite ďalšiu múku. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme cestíčka na tenké placky a tie pražíme na suchej panvici z oboch strán.

Po každom kuse radšej prebytočnú múku z panvice vytrite, inak sa vám bude zbytočne spaľovať.

Okrem klasických kačacích/husacích/restovaných pečienok lokše chutia vynikajúco s:

bryndzovou náplňou: bryndza, kyslá smotana, červená mletá paprika, soľ, cibuľa.

šampiňónovou: šampiňóny nasekať, podusiť na masle, soľ, čierne korenie, niva, cesnak, prípadne aj petržlenová vňať.

orechovo-lekvárovou: orechy opražiť na troche oleja s cukrom, kombinovať so slivkovým lekvárom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár