Anglické koláčiky ako super pochutina

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • vajec za pol šálky,
  • K-Classic pšeničnej hladkej múky za pol šálky,
  • mlieka za pol šálky,
  • trochu soli, repkový olej
  • (Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Foto: Ingimage.com

Postup:

Princíp týchto koláčikov spočíva v tom, že všetkého dáme rovnaké množstvo a zmiešame, osolíme. Vznikne nám tekuté cesto, ktoré nalejeme do foriem na muffiny s trochou oleja.

Naplníme asi 1 cm pod okraj. Dobré je dať formu predohriať do trúby. Pečieme prudko na 220 stupňoch Celzia.

Koláčiky rýchlo vybehnú, a keď sú krásne ružové, vyberáme, tvrá to asi 10 minút.

Podávame ako prílohu k hlavnému jedlu, ale úžasné sú aj ako pochutina, napr. na Silvestra, ak ich naplníme plnkou z údeného lososa, makrely alebo šunky či syra.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár