Marcipánové rožteky

Marta Turóciová 1

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 20 minút

Vystačí na: 16 kusov

Na cesto potrebujete: 

  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 25 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 75 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia

Na náplň treba 

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na potretie: 

  • 1 PL mlieka 

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. 

2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 20 minút


3. 
Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné.

TIP: Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár