Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: 16 kusov

Na cesto potrebujete:
- 400 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 zarovnaná KL soli
- 25 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 150 ml vlažného mlieka
- 75 g rozpusteného masla
- 2 vajcia
Na náplň treba
- 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
- 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na potretie:
- 1 PL mlieka
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

- Elektrická rúra: 200 °C
- Teplovzdušná rúra: 180 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Doba pečenia: asi 20 minút
3. Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné.
TIP: Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.

%3CSCRIPT%3Ealert%28%22Paros%22%29%3B%3C%2FSCRIPT%3E