Chuťovky Marcipánové rožteky Marta Turóciová 22. marca 2016 1 Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 20 minút Vystačí na: 16 kusov Na cesto potrebujete: 400 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 1 zarovnaná KL soli 25 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru 150 ml vlažného mlieka 75 g rozpusteného masla 2 vajcia Na náplň treba 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker Na potretie: 1 PL mlieka Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm) 1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. 2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút 3. Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné. TIP: Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker. (Žiadne hodnotenia)Loading... Komentáre k článku %3CSCRIPT%3Ealert%28%22Paros%22%29%3B%3C%2FSCRIPT%3E Odpovedať Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Chuťovky Marcipánové rožteky Marta Turóciová 22. marca 2016 1 Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 20 minút Vystačí na: 16 kusov Na cesto potrebujete: 400 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 1 zarovnaná KL soli 25 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru 150 ml vlažného mlieka 75 g rozpusteného masla 2 vajcia Na náplň treba 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker Na potretie: 1 PL mlieka Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm) 1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. 2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút 3. Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné. TIP: Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker. (Žiadne hodnotenia)Loading...
%3CSCRIPT%3Ealert%28%22Paros%22%29%3B%3C%2FSCRIPT%3E