Perfektná omeleta, plná zdravia aj pre vaše deti

Slávka Habrmanová/food blogerka 2

O vajíčkach a o tom, či sú alebo nie sú zdraviu prospešné, sa toho už napísalo naozaj veľa. Niektorí naznačujú cholesterol a živočíšne tuky, iný hovoria o úplnom opaku, a síce neoceniteľnom zdroji výživných bielkovín, ktoré potrebujú nielen svalovci, ale aj vy a vaše deti pre zdravý rast a vývoj.

shutterstock

Každopádne, nech sa lekárske a výživárske teórie akokoľvek rozchádzajú, faktom je, že primeraná dávka vajíčok nikdy nie je na škodu. Táto základná surovina každej domácnosti je isto vhodná na raňajky a odštartuje vám aj vašim deťom úspešný deň.

Aby ste nesiahali vždy len po klasickej úprave varením alebo nerobili dokola tú istú praženicu, ponúkam recept na najlepšiu omeletu, ktorá má v sebe malé prekvapenie.

Salámovo-pórová omeleta ( pre 4 osoby)

Potrebujeme:

  • 50 g suchej salámy,
  • jeden menší pór,
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • 6 vajec,
  • biely jogurt,
  • vegeta, soľ.

Postup: Salámu a pór si nakrájame. Na mierne rozohriatu panvicu dáme olej a okamžite pridáme osmažiť salámu.

Vzápätí aj nasekaný pór. Rozšľaháme si vajíčka, ochutíme ich soľou a vegetou a prichádza malé prekvapenie v podobe jogurtu.

Pridáme asi tri lyžice a dôkladne ešte rozšľaháme, krásne omeletu zvláčni a zjemní.

Zmes vajec nalejeme na panvicu s pórom a salámou, prikryjeme pokrievkou (tá je dôležitá, aby sa vajíčka zatiahli aj z vrchu), stíšime plameň na minimum. Hotové máme, keď na povrchu omelety už nič nie je tekuté.

Náš tip: Suchú salámu môžete pokojne nahradiť klasickou dusenou šunkou, ak ju máte radšej, alebo občas skúste kalorickejšiu záležitosť v podobe údenej slaninky.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Komentáre k článku

Pridaj komentár