Máte chuť na slivkový koláč s posýpkou – makovou alebo obyčajnou „drobivou,“ ale aby bol hneď a zaraz?
Netrápte sa zbytočne s kysnutým cestom. Skúste tento recept s jogurtom a slivkový koláč už ani inak robiť nebudete.

Potrebujeme:
- dva (malé) biele jogurty, môžu byť aj tie hustejšie grécke
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- 50 g oleja
Na posýpku:
- verzia s makom: aspoň 100 g maku + kryštálový cukor + lyžička škorice
- verzia „drobivej mrveničky:“ 50 g rozpusteného masla, 6 polievkových lyžíc hrubej múky, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru

Ako na to:
1. do menšej misky nasypeme múku a zmiešame s práškom do pečiva
2. do väčšej misky dáme olej, vajíčko, jogurty – dobre premiešame, pridáme cukor (kryštálový aj vanilkový), opäť zamiešame a postupne do cesta sypeme múku
3. cesto vylejeme do okrúhlej (23 cm) pripravenej formy (naolejovanej, vysypanej múkou)
4. na vrch poukladáme slivky – jeden zaváraninový pohár by mal stačiť.
Pozor, ak pracujeme s čerstvými slivkami. Vtedy musíme dať pod plech pre istotu aj papier na pečenie, pretože nám môže začať vytekať v priebehu pečenia šťava zo sliviek.
5. slivky husto zasypeme makovou alebo drobivou posýpkou.
6. pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov aspoň 30 minút.
