Geniálna špenátová polievka inšpirovaná Indiou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • stredne veľkú cibuľu,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • pol chilli papričky (nie je podmienkou, ale v polievke je veľmi dobrá),
  • menšia buľva čerstvého zázvoru,
  • asi 3 lyžice olivového oleja,
  • 350 gramov hnedej šošovice,
  • 500 g špenátu
  • štipku vegety, polievkovú lyžicu citrónovej šťavy,
  • pol kávovej lyžice mletej rasce, malú konzervu kokosového mlieka, soľ
Foto: Ingimage.com

Postup: 

Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji. Tesne pred tým, ako získa zlatistú farbu, pridáme najemno nasekaný cesnak a tiež nastrúhaný zázvor. Šikovný tip je pridať do praženia aj rascu, krásne polievku prevonia a rovnako tak chilli.

Pridáme namočenú šošovicu (záleží od druhu, ale niektoré ani netreba namáčať; zvoľte takú, ktorú máte vyskúšanú), zalejeme vodou, osolíme a varíme.

Keď je šošovica už mäkká, treba skúšať, dáme krátko povariť špenát (len naozaj veľmi krátko, nechcete zabiť jeho chuť), potom kokosové mlieko (robí neuveriteľnú príchuť), dochutíme citrónovou šťavou, tú úplne na záver, môže byť až do vypnutej polievky.

Ešte ale ochutnajte – ak sa vám zdá, že treba, pridajte nastrúhaný cesnak, prípadne čerstvý zázvor. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár