Pavlova s černicami

Marta Turóciová 0

Na tortu Pavlova potrebujete:

Na bezé: 

  • 4 bielky štipka soli
  • 200 g cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr. Oetker
  • 2 PL jablkového alebo vínneho octu

Na náplň: 

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g kyslej smotany 

Na ozdobenie: 

  • 500 g očistených ostružín – černíc 

Ešte potrebujete: 

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup prípravy torty Pavlova

Na papier na pečenie nakreslíme kruh (0 20 cm) a položíme ho na plech na pečenie.

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme asi 3 minúty, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nakoniec krátko zašľaháme škrob s octom. Bezé nanesieme na papier na pečenie v tvare kruhu. Vložíme do predohriatej rúry a pečieme. 

  • Elektrická rúra:           120 °C
  • Teplovzdušná rúra:      100 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Doba pečenia: asi 100 minút

Rúru vypneme a bezé v nej necháme asi 20 minút sušiť.

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou krátko vmiešame kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté bezé.

Ozdobíme ostružinami a ihneď podávame.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár