Na tortu Pavlova potrebujete:
Na bezé:
- 4 bielky štipka soli
- 200 g cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr. Oetker
- 2 PL jablkového alebo vínneho octu

Na náplň:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g kyslej smotany
Na ozdobenie:
- 500 g očistených ostružín – černíc
Ešte potrebujete:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup prípravy torty Pavlova
Na papier na pečenie nakreslíme kruh (0 20 cm) a položíme ho na plech na pečenie.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme asi 3 minúty, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nakoniec krátko zašľaháme škrob s octom. Bezé nanesieme na papier na pečenie v tvare kruhu. Vložíme do predohriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 120 °C
- Teplovzdušná rúra: 100 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Doba pečenia: asi 100 minút
Rúru vypneme a bezé v nej necháme asi 20 minút sušiť.
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou krátko vmiešame kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté bezé.
Ozdobíme ostružinami a ihneď podávame.
