Vedeli ste o tom, že cheesecake je možné upiecť aj vo vegánskej verzií? Namiesto syru budete potrebovať tofu ako základnú zložku.
Korpus
200 g sušienky / keksy
80 g rastlinné maslo
Plnka:
570 g Lunter tofu Natural
285 g krémová nátierka naturálna
285 g kryštálový cukor
0,05 l citrónová šťava
Poleva:
Karamelová nátierka

Do väčšej misy vložíme naturálne tofu, krémovú nátierku, citrónovú šťavu, cukor a vypracujeme plnku. Sušienky rozdrvíme do nádobky a zmiešame s maslom. Do formy na cheesecake najprv natlačíme rozdrvené sušienky s maslom, potom pridáme plnku a necháme zachladiť. Po cca 20 minútach zalejeme cheesecake roztopenou karamelovou nátierkou. Následne ho vložíme do chladničky aspoň na 5 hodín, aby dezert pekne stuhol.
Mohli by ste skúsiť aj :