Vegánsky cheesecake s karamelovou nátierkou

Lucia Drevická 0

Vedeli ste o tom, že cheesecake je možné upiecť aj vo vegánskej verzií? Namiesto syru budete potrebovať tofu ako základnú zložku.

Korpus
200 g sušienky / keksy
80 g rastlinné maslo

Plnka:
570 g Lunter tofu Natural
285 g krémová nátierka naturálna
285 g kryštálový cukor
0,05 l citrónová šťava

Poleva:
Karamelová nátierka

foto: Lunter Tofu

Do väčšej misy vložíme naturálne tofu, krémovú nátierku, citrónovú šťavu, cukor a vypracujeme plnku. Sušienky rozdrvíme do nádobky a zmiešame s maslom. Do formy na cheesecake najprv natlačíme rozdrvené sušienky s maslom, potom pridáme plnku a necháme zachladiť. Po cca 20 minútach zalejeme cheesecake roztopenou karamelovou nátierkou. Následne ho vložíme do chladničky aspoň na 5 hodín, aby dezert pekne stuhol.

Mohli by ste skúsiť aj :

Proteínový krémeš | Torty | Recepty | rodinka.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár