Potrebujeme:
- stredne veľkú cibuľu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- pol chilli papričky (nie je podmienkou, ale v polievke je veľmi dobrá),
- menšia buľva čerstvého zázvoru,
- asi 3 lyžice olivového oleja,
- 350 gramov hnedej šošovice,
- 500 g špenátu
- štipku vegety, polievkovú lyžicu citrónovej šťavy,
- pol kávovej lyžice mletej rasce, malú konzervu kokosového mlieka, soľ

Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji. Tesne pred tým, ako získa zlatistú farbu, pridáme najemno nasekaný cesnak a tiež nastrúhaný zázvor. Šikovný tip je pridať do praženia aj rascu, krásne polievku prevonia a rovnako tak chilli.
Pridáme namočenú šošovicu (záleží od druhu, ale niektoré ani netreba namáčať; zvoľte takú, ktorú máte vyskúšanú), zalejeme vodou, osolíme a varíme.
Keď je šošovica už mäkká, treba skúšať, dáme krátko povariť špenát (len naozaj veľmi krátko, nechcete zabiť jeho chuť), potom kokosové mlieko (robí neuveriteľnú príchuť), dochutíme citrónovou šťavou, tú úplne na záver, môže byť až do vypnutej polievky.
Ešte ale ochutnajte – ak sa vám zdá, že treba, pridajte nastrúhaný cesnak, prípadne čerstvý zázvor.
