Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok zo šťavnatých plodov, byliniek a dokonca kvetov, určite už teraz vymýšľate čo zaujímavé a nové tento rok z darov prírody uvaríte. Možností sa ponúka viacero.
Čo tak pripraviť si nefalšovaný domáci sirup a poctivý ovocný džem?
Jedná sa o osvedčené pochúťky, ktoré si môžete podľa fantázie ozvláštniť a navyše majú v kuchyni veľa možností použitia. Sirupy sú vhodné predovšetkým na riedenie vodou, dobrú službu však urobia aj ako chutný preliv na palacinky, zmrzlinu, alebo ovocný pohár. Rovnako tak aj domáci džem. Využijete ho nielen ako nátierku na pečivo, ale aj pri varení a príprave dezertov.
Špeciálny K orunný cukor uľahčí a skvalitní varenie džemu i sirupu
Kráľovnou domácich džemov a sirupov sa teraz môžete stať aj bez predchádzajúcich skúsenosti a dokonca i bez vlastnej záhradky. Pomôžu vám v tom špeciálne druhy Korunných cukrov z dielne Slovenských cukrovarov. Už nikdy nebudete musieť behať okolo regálov a prácne zháňať jednotlivé prísady.
Všetko teraz nájdete v jednom balení. Potrebné množstvo cukru, správny podiel kyseliny citrónovej a prírodných pektínov. Na obale je tiež uvedený presný postup varenia, ktorý je veľmi jednoduchý. Stačí už len vybrať čerstvé ovocie, či bylinky podľa vlastnej chuti.
Korunný cukor na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek je unikátny produkt s prírodným zložením. V praktickom kilogramovom balení je namiešaný presný pomer ingrediencií potrebných k príprave perfektného bylinkového a bazového sirupu. Výhodou špeciálneho Korunného cukru je, že výsledný sirup sa vyznačuje vyváženou chuťou a ideálnou konzistenciou, teda nebude ani príliš riedky a ani príliš hustý. Korunný cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Praktické balenie obsahuje aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi Korunný cukor želírovací 2:1 je skvelým pomocníkom pri domácej príprave džemu. Spotrebiteľ má v jednom balení tohto produktu všetko potrebné na prípravu perfektného džemu. Korunný cukor želírovací zaručí, že džem bude dostatočne zakonzervovaný bez použitia chémie, len vďaka cukru a kyseline citrónovej. Pomer 2 diely cukru a jeden diel ovocia je ideálny pre vydarený a chutný džem. Krátke varenie zase zabezpečí uchovanie cenných látok obsiahnutých v ovocí.
Loading...