Gratinovaná špargľa

Zuzana Hambalekova 0

Gratinovaná špargľa s údeným syrom, žĺtkovou omáčkou a restovaným špenátom.

Poďme do toho.

foto: Hotel Mercure
  • Zväzok zblanšírovanej špargle (asi 3 cm zospodu zrezanej) približne 0,5 kg
  • Hrsť nastrúhaného údeného oštiepku
  • 100g baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku 
  • Šťava z ½ citrónu
  • Soľ
  • Korenie
  • Biele víno 3 PL
  • 3 žĺtka
  • 200g masla 

Na začiatok si pripravíme prepustené maslo. Zohrejeme ho, necháme odstáť, aby sa oddelilo a zlejeme iba čisté maslo bez syrovátky.

Žĺtkovú omáčku si pripravíme tak, že v miske nad vodným kúpeľom šľaháme žĺtka, víno a trošku citrónovej šťavy a postupne pomaly pridávame prepustené maslo (teplé), kým nevznikne hustá penovitá omáčka, dochutíme soľou a korením.

Na tanier uložíme orestovaný špenát na cesnaku (restujeme na rozpálenej panvici iba pár sekúnd), dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Poukladáme zblanšírovanú teplú špargľu, prelejeme omáčkou a zasypeme údeným syrom. Pre efekt zagratinujeme s kuchynským horákom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár