Super jednoduchý fazuľkovo-paradajkový šalát s ciabattou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 450 g mladej zelenej fazuľky (možno aj mrazenej),
  • 1 stredne veľkú ciabattu,
  • pol lyžičky feniklu (semiačka),
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • 500 g cherry paradajok,
  • čerstvú bazalku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie.
Foto: Ingimage.com

Postup:

Zelené fazuľky rozmrazíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 3-4 minúty. Na oleji krátko opekáme feniklové semiačka, nech začnú voňať.

Ciabattu natrháme alebo nakrájame na menšie kocky a dáme opekať k feniklu. Pomaly, na slabom ohni a dlhšie, bude to super chrumkavé. Potom pridáme cesnak nasekaný na jemné plátky, tiež prepolené paradajky.

Tie naozaj veľmi krátko, len nech sa spotia a pustia trochu šťavy. Osolíme, okoreníme. Vmiešame nakrájané fazuľky. Čerstvú bazalku až nakoniec, do vypnutého. Premiešame, krásne osvieži chuť šalátu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár