Ľudko je chlapec, ktorý má k vareniu blízko.
Ešte počas prázdnin nám napísal, ako sa učí variť, aby si sám mohol pripravovať na desiatu to, čo má rád.
Musím sa naučiť robiť si desiatu
pre seba do školy. Síce sú ešte prázdniny, ale potom nebude čas sa učiť variť. Tak to tu máme. Takto som si robil desiatu keď som išiel na kurz web dizajnu.
Čo som potreboval?
- 1 misku veľkých cestovín,
- 1 misku nakrájaných paradajok,
- 1 misku nakrájaných fazuľkových strukov,
- 3 misky vody,
- 1 polievkovú lyžica nasekanej bazalky,
- 1 čajovú lyžička soli,
- medzi prsty mletého bieleho korenia
Cestoviny varíme spolu s fazuľkou v troch miskách vody. Počul som od mamy, že keď varíme fazuľku a cestoviny spolu, tak cestoviny majú potom lepšiu chuť. Varíme cca 3 minúty spolu so soľou a korením.
Po uvarení prelejeme cestoviny z hrnca cez sitko. Je to – fúha – ťažké fotiť aj variť naraz.
Medzitým si nakrájame paradajky a bazalku do misky. Krájame zľahka, aby sa nám paradajky nerozpučili. Prisypeme cestoviny s fazuľkou. Premiešame zase zľahka.
Misku s poklopom uzavrieme. Dúfam, že je naozaj vodotesná. Nech mi to nevytečie na notes v batohu. To by nebolo príjemné. Ale s čím to budem jesť? Toť otázka na zamyslenie. Zobral som si vidličku, zabalil do servítky a prilepil na misku. Možno by nebolo na zahodenie vymyslieť nejaký obedár, do ktorého by sa tá vidlička a lyžica proste normálne pridali, lebo veru moje balenie malo trochu problém vydržať cestu v batohu.
A hotovo zdravá desiata pre mňa je hotová. Určite vám bude tiež chutiť. Mne vždy viac chutí, keď si sám doma niečo spravím – dám tam vždy čo mám rád.