V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá. V našich jedálničkoch vládnu zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie kvalitného olivového oleja.
Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku MINERVA . Ponúka vám 3 druhy kvalitného olivového oleja :
Extra panenský olivový olej Kalamata extra panenský olivový olej Minerva Clasic – použiteľný i na teplú kuchyňu Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku. Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.
Náš TIP na grécky šalát (Χωριάτικη): Do gréckeho šalátu patrí jedine pravý, grécky olivový olej.
Ingredience (2 porcie) 2 stredne veľké paradajky
75 g šalátovej uhorky
40 g červenej cibule
20 g zelenej papriky
6 ks gréckych čiernych alebo zelených olív
100 g syru feta
Zálievka 100 ml Extra panenského olivového oleje Minerva
30 ml bieleho vínneho octu
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky mletého korenia
1 lyžička oregana
Postup prípravy pravého Gréckeho šalátu: 1. Najskôr si nachystajte zálievku – všetky ingredience dajte do misky a metličkou alebo vidličkou z nich vyšľahajte hladkú omáčku.
2. Paradajky, papriku a uhorku nakrájajte na kocočky rovnakej veľkosti, ako sú olivy.
3. Všeto spolu zmiešajte, naservírujte na tanier, zalejte zálievkou, dozdobte kúskami syru feta a olivami
4. Pravý grécky šalát (Choriatiki) je pripravený.
Tip Minerva: Grécky šalát sa hodí aj ako príloha k mäsu , aj ako samostatná ľahká večera .
V takom prípade ho môžete doplniť aj pečivom alebo rozpečenou bagetkou.
Dobrú chuť!
Loading...