Grécky olivový olej s tradíciou

PR 0

V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá. V našich jedálničkoch vládnu zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie kvalitného olivového oleja.

Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku MINERVA. Ponúka vám 3 druhy kvalitného olivového oleja:

  1. Extra panenský olivový olej
  2. Kalamata extra panenský olivový olej
  3. Minerva Clasic – použiteľný i na teplú kuchyňu

Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku. Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.

Náš TIP na grécky šalát (Χωριάτικη):

Do gréckeho šalátu patrí jedine pravý, grécky olivový olej. 

Ingredience (2 porcie)

2 stredne veľké paradajky 

75 g šalátovej uhorky

40 g červenej cibule

20 g zelenej papriky

6 ks gréckych čiernych alebo zelených olív

100 g syru feta 

Zálievka 

100 ml Extra panenského olivového oleje Minerva

30 ml bieleho vínneho octu

1/2 lyžičky soli

1/4 lyžičky mletého korenia

1 lyžička oregana 

Postup prípravy pravého Gréckeho šalátu:

1. Najskôr si nachystajte zálievku – všetky ingredience dajte do misky a metličkou alebo vidličkou z nich vyšľahajte hladkú omáčku.

2. Paradajky, papriku a uhorku nakrájajte na kocočky rovnakej veľkosti, ako sú olivy. 

3. Všeto spolu zmiešajte, naservírujte na tanier, zalejte zálievkou, dozdobte kúskami syru feta a olivami

4. Pravý grécky šalát (Choriatiki) je pripravený. 

Tip Minerva:

Grécky šalát sa hodí aj ako príloha k mäsu, aj ako samostatná ľahká večera.

V takom prípade ho môžete doplniť aj pečivom alebo rozpečenou bagetkou. 

Dobrú chuť!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár