Ak hľadáte tip, ako cez víkend zvládnuť rodinný obed skutočne rýchlo a netráviť vzácny spoločný čas zbytočne v kuchyni, vyskúšajte niektorú z noviniek od Luntera. TOFU NA GRIL TYMIAN či pikantné TOFU NA GRIL SWEET CHILLI zvládne pripraviť doslova každý – stačí nakrájať na želanú veľkosť a tvar, opiecť na grile či grilovacej panvici podľa chute z oboch strán a o dve minúty môžete jesť. Bez zbytočného marinovania, dochucovania či hľadania tých správnych kombinácií – táto novinka bola špeciálne vyvinutá tak, aby vám uľahčila prípravu a vy ste si mohli užívať voľný čas s vašimi najbližšími.
Aby bolo vaše grilovanie skutočne zdravé, používajte veľa čerstvej zeleniny a rastlinných produktov. V prípade, že hľadáte zdroj kvalitných bielkovín, vyberajte si tie rastlinné. Prospejete svojej imunite i svojmu žalúdku. S novinkami od Luntera si doprajte grilovanie hoci i každý deň. Tofu na gril sa vám počas horúcich letných dní v chladničke rozhodne nepokazí – v chlade vydrží 6 až 8 týždňov, takže ho môžete mať vždy v zásobe, keď vás opäť prepadne hlad.
NÁŠ TIP: Tymiánové TOFU s grilovanou zeleninou 1 porcia
10 minút prípravy
Suroviny:
180g Lunter tofu na gril tymian Paradajka Paprika Cuketa Bazalka Olivový olej Soľ Mleté korenie Postup:
Tofu krájame priečne na pásiky a vložíme na rozpálený gril spoločne s očistenou a nakrájanou zeleninou. Bazalku rozmixujeme s olivovým olejom, soľou a mletým korením. Touto zmesou potrieme zeleninu a grilujeme domäkka.
Zdroj vápnika Vedeli ste, že maximum kostnej hmoty sa buduje do 20. až 30.roka života? Práve preto môže tofu s vysokým podielom vápnika a proteínov zabezpečiť deťom i mladistvým správny rast kostí a svalov.
„Technologický postup výroby tofu, pri ktorom sa používajú vápenaté soli, je zvlášť dôležitý pre naše kosti – a nie je to len pre spomínaný vápnik, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiaden syr. V porovnaní s vápnikom z mlieka má ten rastlinný totiž omnoho vyššiu šancu dostať sa priamo do kostí. Dôvodom je vitamín K a fytoestrogény (izoflavóny), ktoré sa v sóji nachádzajú. Tie zabezpečia, že si vápnik z tofu nájde cestu priamo do kostí a zubov, namiesto do ciev a orgánov, kde ho nechceme a nepotrebujeme “, vysvetľuje MUDr. Frolkovičová. Navyše, izoflavonoidy v sóji preukázateľne prispievajú k zlepšeniu koncentrácie a pamäte, ako aj mozgových funkcií a celkovo udržiavajú duševnú pohodu a dobrú náladu.
Benefity TOFU v skratke · Tofu je plnohodnotná netučná potravina, ktorá zasýti. Preto sa nemusíte báť dopriať si čisto rastlinný stravovací deň. Pomôže vám nastaviť si vyvážený jedálniček a vášmu tráveniu umožní oddýchnuť si od každodenného jedenia mäsa.
· Obsahuje množstvo proteínov a vápnika, potrebného pre ľudský organizmus – navyše vápnik z tofu má omnoho vyššiu šancu dostať sa do kostí, a to vďaka obsahu K vitamínu a fytoestrogénov zo sóje, ktoré zabezpečujú priame vstrebávanie vápnika do kostí a zubov.
· Jeho konzumácia zlepšuje našu náladu a duševnú pohodu.
· Tofu je vhodné pre všetkých, vrátane detí, seniorov a tehotných žien.
· Pôsobí proti civilizačným neduhom, pomáha pri chudnutí a je vhodnou súčasťou jedálnička, zameraného na podporu vašej imunity.
· Lunter tofu na gril vám behom pár minút vykúzli chutný obed, večeru alebo prílohu k akémukoľvek jedlu podľa vašej chuti. A prípravu zvládne doslova každý!
Loading...