Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

Natalia Horvathova 1

Budeme potrebovať: 

  • 600 g kuracích pŕs
  • 150 g kozieho syra
  • 100 g mladej cibuľky
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého oregana
  • 60 ml bieleho vína
  • 60 ml olivového oleja
  • 150 g cukety
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kocka Podravka slepačieho bujónu
  • 300 g cestovín Podravka Tagliatelle
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníme zmesou syra, zelených časti častí mladej cibuľky, 1 lyžice petržlenovej vňate a oregana. Osolíme, okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.

Biele časti mladej cibuľky speníme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.

Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame. Kuracie mäso krátko opečieme na panvici a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Naozaj skvele, z vlastnej skusenosti odporucam. Skusil som to s bujonmi Podravka a jedlo ma fakt skvelu chut. dobru chut vsetkym zwinker

Pridaj komentár