Potrebujeme:
- 500 g cestovín – napr. vrtuľky,
- 200 g Emmental – zrejúceho syra,
- balík surimi krabích tyčiniek (asi 250 g),
- 1 menší pór,
- malú konzervu kukurice,
- 200 ml šľahačky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžice olivového oleja,
- asi lyžica citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie.

Postup:
Na cesnaku a oleji krátko podusíme pór, pridáme krabie tyčinky, kukuricu a šľahačku, osolíme, chvíľu prevaríme, potom pridáme nastrúhaný syr. Dochutíme citrónovou šťavou.

Do hotovej omáčky dáme v slanej vode uvarené cestoviny (podľa návodu). Dobre premiešame. V žiadnom prípade nerobte opačný postup: Taliansky šéfkuchár by vám dal!
Pri podávaní môžete na vrch ešte nastrúhať syr ementál.
