Cestoviny v ementálovej omáčke s príchuťou mora

Slávka Habrmanová / food blogerka 0


Potrebujeme: 

  • 500 g cestovín – napr. vrtuľky,
  • 200 g Emmental – zrejúceho syra,
  • balík surimi krabích tyčiniek (asi 250 g),
  • 1 menší pór,
  • malú konzervu kukurice,
  • 200 ml šľahačky,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • asi lyžica citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie.

Postup:

Na cesnaku a oleji krátko podusíme pór, pridáme krabie tyčinky, kukuricu a šľahačku, osolíme, chvíľu prevaríme, potom pridáme nastrúhaný syr. Dochutíme citrónovou šťavou.

Do hotovej omáčky dáme v slanej vode uvarené cestoviny (podľa návodu). Dobre premiešame. V žiadnom prípade nerobte opačný postup: Taliansky šéfkuchár by vám dal! 

Pri podávaní môžete na vrch ešte nastrúhať syr ementál. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár