Krupicové halušky ozvláštnia nejednu (nielen) zeleninovú polievku.

Krupicové halušky recept
Budeme potrebovať:
- 1 vajíčko,
- 10 PL detskej krupice,
- 2 PL vývaru alebo vody,
- 1 PL oleja,
- štipku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva (nemusí byť, ale halušky sú potom viac nadýchané),
- soľ,
- podľa potreby na dochutenie bylinky, napríklad pažítku
Ako na to:
Rozšľaháme vajíčko, posolíme, pridáme vodu a olej, potom prisýpame krupicu.
Kým zovrie voda, necháme cesto postáť, krupica zhustne. Nemala by byť príliš hustá, aby sa nám s ňou dobre pracovalo, keď cesto budeme pretierať cez haluškovač.
Varíme v osolenej vriacej vode 8-10 minút.
Tip:
Ak dávame halušky do polievky, treba opatrne s počtom – môže sa stať, že sa nám veľmi „napijú“ tekutinou a polievka chtiac nechtiac zhustne.
