Valentínske dobrotky

Marta Turóciová 0

Múčniková bonboniéra

Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

Prísady:

Na cesto:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 170 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 1 PL rumu
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou
  • 100 g nastrúhaných mandlí
  • 5 bielkov

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balíček marcipánu
  • Farba gélová potravinárska červená

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (20 x 30 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • formičku na vykrajovanie v tvare srdca

Príprava:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.

Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.

Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

Sladký sendvič z lásky

Prísady:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 1 balíček Vanilínového cukru 
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 160 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
  • 200 ml studeného mlieka
  • 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a  uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť. Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.

Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.

Vyskúšajte aj valentínske torty >> >>

Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme. Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.

TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár