Múčniková bonboniéra
Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
Prísady:
Na cesto:
- 250 g zmäknutého masla
- 170 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 1 PL rumu
- 120 g hladkej múky
- 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou
- 100 g nastrúhaných mandlí
- 5 bielkov
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
- 1 balíček marcipánu
- Farba gélová potravinárska červená
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (20 x 30 cm)
- elektrický ručný šľahač
- formičku na vykrajovanie v tvare srdca
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.
Sladký sendvič z lásky
Prísady:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 100 g práškového cukru
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 160 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
- 200 ml studeného mlieka
- 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť. Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.
Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.
Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme. Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.
TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom.