Zdravé toastíky s ovocím . Raňajky ako stvorené pre deti

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Pokiaľ dennodenne rozmýšľate, ako do vašich ratolestí „natlačiť“ aspoň kúsok ovocia, máme pre vás skvelý recept, kde túto, pre deti nie veľmi lákavú pochúťku, kulantne schováte.

shutterstock

Pokiaľ dennodenne rozmýšľate, ako do vašich ratolestí „natlačiť“ aspoň kúsok ovocia, máme pre vás skvelý recept, kde túto, pre deti nie veľmi lákavú pochúťku, kulantne schováte. 

Ešte sa budú zalizovať nad tým, akú perfektnú sladkosť ste im pripravili. Lepšie povedané – pripravili ste si spoločne.

Lebo nie je nič lepšie, ako učiť deti začať pomáhať vám v kuchyni od čo najskoršieho veku.

Ráno, počas predĺženého víkendu, je ideálna príležitosť na perfektné, spoločne pripravené a skutočne výživné raňajky.   

Zdravé toastíky s ovocím

Potrebujeme: balík toastov (400 gramov), 3-4 vajcia, 1 dcl mlieka K-Classic (1,5 % tuku), banány, mascarpone, čokoládový krém podľa vášho výberu, olej, práškový cukor.

Postup: Jeden toast natrieme mascarpone, druhý čokoládovým krémom, medzi to nakrájame banány, spojíme a mierne zatlačíme. Vajcia rozbijeme a dôkladne ich rozšľaháme s mliekom.  

Toasty z oboch strán namočíme do vajec a opražíme ich na oleji na panvici. Vajcia s mliekom vám toasty zjemnia a skvelo spoja. Povrch môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

shutterstock

 

Ďalšie možné variácie na náplň medzi toastami:

  • mascarpone, jahody, (môžete doplniť aj lístkami mäty, prípadne kokosovým mliekom)
  • mascarpone, slivky, karamel (ten si jednoducho pripravíte rozpustením cukru na panvici, ktorý skaramelizuje a následne pridajte trochu šľahačky)
  • mascarpone, bobuľové ovocie, čokoládový krém
  • mascarpone, nastrúhané jablká, posypané škoricou a ochutené trochou citrónovej šťavy, javorový sirup

Fantázie sa medze nekladú, pokojne si pripravte náplň, akú máte radi.

Tieto toasty sú vynikajúce aj na slano, pričom v rámci tej zdravšej zložky zvoľte váš obľúbený druh zeleniny.

Vaše deti tak aspoň trochu odučíte od ďalšieho, ešte väčšieho strašiaka.

Náš tip: Ak sa vám zdá mascarpone finančne náročný, pokojne nahraďte tvarohom, chutí tiež dobre.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 2,50 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár