Hovädzie na zelených fazuľkách s horčicou, ktoré sa robí samo

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 1 kg hovädzieho zadného,
  • 450 g mladej zelenej fazuľky (možno aj mrazenej),
  • 2 dcl červeného vína,
  • 2 dcl vody, 2 lyžice slnečnicového oleja, 1 lyžicu klasickej horčice,
  • soľ, čierne korenie,
  • 2-3 strúčiky cesnaku, tymián,
  • 50 g kapár,
  • 30 g masla
Foto: Ingimage.com

Postup:

Mäso narežeme na silnejšie plátky, osolíme, okoreníme, dobre naklepeme. Sprudka opečieme na oleji, potom podlejeme vínom a vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme spolu s tymiánom a horčicou.

No a varí sa samo, zatiaľ môžete oddychovať. Vašou úlohou je teraz len mäso občas skúšať, kedy bude mäkké. Prípadne podliať ešte vodou, ak sa všetka vyparila.

Tesne pred koncom pridáme kapary, fazuľky nakrájané na menšie kúsky a úplne nakoniec nastrúhame cesnak.

Ak je treba, môžeme ešte ochutiť korením a horčicou. Omáčku zjemníme maslom, stačí pridať aj do vypnutého, výborne sa hodí k chuti fazuliek.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár