Potrebujeme:
- 1 kg hovädzieho zadného,
- 450 g mladej zelenej fazuľky (možno aj mrazenej),
- 2 dcl červeného vína,
- 2 dcl vody, 2 lyžice slnečnicového oleja, 1 lyžicu klasickej horčice,
- soľ, čierne korenie,
- 2-3 strúčiky cesnaku, tymián,
- 50 g kapár,
- 30 g masla

Postup:
Mäso narežeme na silnejšie plátky, osolíme, okoreníme, dobre naklepeme. Sprudka opečieme na oleji, potom podlejeme vínom a vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme spolu s tymiánom a horčicou.
No a varí sa samo, zatiaľ môžete oddychovať. Vašou úlohou je teraz len mäso občas skúšať, kedy bude mäkké. Prípadne podliať ešte vodou, ak sa všetka vyparila.
Tesne pred koncom pridáme kapary, fazuľky nakrájané na menšie kúsky a úplne nakoniec nastrúhame cesnak.
Ak je treba, môžeme ešte ochutiť korením a horčicou. Omáčku zjemníme maslom, stačí pridať aj do vypnutého, výborne sa hodí k chuti fazuliek.
