Morčacie karbonátky s koriandrom a restovanou zeleninou

Terka 0

Morčacie mäso je obľúbené najmä pre nízky obsah škodlivých tukov. Pokiaľ pri jeho spracovaní do karbonátkov použijete citrónovou šťavu, obohatíte ho nielen o zaujímavú chuť, ale taktiež o ďalšie vitamíny – najmä vitamín C, ale rovnako aj o B a A.

Spoločne s restovanou zeleninou namiesto prílohy tak vytvoríte ľahký, nutrične vyvážený recept, ktorý je vďaka nízkemu obsahu sacharidov vhodný i pre večerný chod.

Príprava takého pokrmu nemusí byť ani náročná, vyhraďte si 30 minút a ideme na to! 

Suroviny:

  • mleté morčacie mäso z pŕs 400 g
  • jarná cibuľka 1 ks
  • trocha nasekaného čerstvého koriandru
  • sušená rajčiny, nakrájané na kocky 2 ks
  • čerstvo vytlačená šťava z polovice citróna
  • s
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie

Príloha:

  • ½ ks baklažán
  • 1 menšia cuketa
  • Cca 10 ks cherry paradajok
  • 1 paprika
  • 1 kukurice 

Postup:

1) Morčacie mäso pomelieme a následne ho zmiešame s nasekanou cibuľkou. Pridáme pokrájaný koriander, sušené rajčiny a všetko zalejeme citrónovou šťavou. Celú zmes osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame.2) Z mäsovej zmesi vytvorímke širšie placky a na rozpálenom oleji ich z oboch strán osmažíme.

Špeciálny typ: Je potrebné venovať pozornosť tomu, na akom tuku a za akej teploty pokrmy pripravujete. Optimálna teplota vyprážania je medzi 180 a 200 °C. Vyvarujte sa použitiu nevhodného tuku (niektoré margaríny sa k tepelnému spracovaniu vôbec nehodia, používajte kvalitné oleje). 

3) Ako prílohu odporúčame restovanú zeleninu: Zeleninu nakrájame na širšie plátky, orestujeme na olivovom oleji, osolíme a ešte teplé podávame ako prílohu k mäsu.

* recept pre Vás pripravila bloggerka Terka, ktorá radí fanúšikom FB stránky Varíme s KitchenAid, ako správne variť a piecť s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár