Úžasné prekladané kura slaninou a ementálom

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs,
  • 300 g Emmental – zrejúceho syra,
  • 150 g anglickej slaniny na plátky,
  • 2 väčšie cibule,
  • 1 kápiu,
  • asi dve lyžice chrenu,
  • 250 ml šľahačky,
  • 2 lyžice repkového oleja,
  • soľ, čierne korenie.

 

Postup: 

Pripravíme si nádobu na pečenie, ideálne s poklopom, ktorú vytrieme olejom.

Na jej spodok dáme cibuľu na kolieska a tiež na kocky nakrájanú kápiu, jemne osolíme, okoreníme.

Kuracie prsia si nakrájame na plátky; ak chceme, môžeme aj jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a potrieme chrenom.

Na to plátky slaniny, potom syra a postupne vrstvíme do zapekacej nádoby. Zalejeme šľahačkou.

Pečieme 40 minút na 180 stupňoch Celzia. 
Podávame s varenými zemiakmi.

Alebo čímkoľvek, čo vám chutí:)

 

 

Kto nemá rád písmenká, tu sú obrázky:

foto: hladná redakcia

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár