Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs,
- 300 g Emmental – zrejúceho syra,
- 150 g anglickej slaniny na plátky,
- 2 väčšie cibule,
- 1 kápiu,
- asi dve lyžice chrenu,
- 250 ml šľahačky,
- 2 lyžice repkového oleja,
- soľ, čierne korenie.

Postup:
Pripravíme si nádobu na pečenie, ideálne s poklopom, ktorú vytrieme olejom.
Na jej spodok dáme cibuľu na kolieska a tiež na kocky nakrájanú kápiu, jemne osolíme, okoreníme.
Kuracie prsia si nakrájame na plátky; ak chceme, môžeme aj jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a potrieme chrenom.

Na to plátky slaniny, potom syra a postupne vrstvíme do zapekacej nádoby. Zalejeme šľahačkou.
Pečieme 40 minút na 180 stupňoch Celzia.
Podávame s varenými zemiakmi.
Alebo čímkoľvek, čo vám chutí:)
Kto nemá rád písmenká, tu sú obrázky:






foto: hladná redakcia
