Šošovicová sekaná je klasické, sýte jedlo. Vyskúšajte tento recept.

Suroviny:
- 3 šálky varenej šošovice (bez šťavy)
- 2 vajcia
- 6 polievkových lyžíc strúhanky
- soľ, mleté korenie, mletá rasca, cesnak, červená paprika, drvený majorán podľa chuti
Môžete pridať:
- pár lyžíc oleja
- restovanú cibuľku
- strúhaný údený syr alebo tofu
- nakrájanú slaninku, klobásu
Postup:
Suroviny vymiešať na hustejšiu kašu, naplniť do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a piecť na 200 st.C cca 30 minút, kým nezačnú okraje príjemne hnednúť.
Servírovanie:
Mierne vychladnutú „sekanú“ krájame a podávame so šalátom, alebo klasicky so zemiakmi, či kyslým zemiakovým prívarkom.
Tipy:
Ako pri mäsovej sekanej môžete pred pečením vložiť dovnútra šošovicovej masy vajcia uvarené natvrdo.
Zo šošovicovej masy môžete robiť karbonátky obalené v strúhanke, ktoré vypražíte alebo potreté olejom upečiete na plechu.
»»»» Prečítajte si aj recept: Krémová polievka z červenej šošovice.
